- Obdržená poděkování 3
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
Loriana post=5919 napsal: ... pokud pivo odpojím od CO2, je +prý dobrý ho do 2-3 dnů vypít nebo nasytit znovu, protož by tlak zase začal rychle padat....
... CO2 se v tekutině rozpustí pozvolna a tím pivo vydrží déle nasycené, když ho od CO2 odpojím...
Chápu to správně?
Kdepak, to chápu, je mi jasné, že musím mít při výčepu pivo napojené na láhev. Mám dokonce nakročeno k možnosti, že bych po nasycení CO2 kyvetu přepojil na láhev s biogonem. Jde mi o to nasytit pivo správně a spíš rozebírám možnosti, jak toho dosáhnout - rychle, pomaleji apod. vzhledem k zachování kvality a vyvarování se přesycení. A někdy na to budu mít celý týden, jindy třeba jen pár dní (nebo hodin), jindy i měsíc - u mě se ale většinou pivo dlouhého ležení nedočkágrádyš post=5922 napsal: Myslím, že to dobře nechápeš. Je úplně jedno, jestli pivo nasytíš rychle, pomalu, nuceně, dextrózou či zbytkovým cukrem. Jakmile začneš pivo čepovat, začne v kegu klesat tlak a tím i nasycení piva, proto musíš mít při čepování piva keg napojený na CO2 lahev. Ideálně pod tlakem odpovídajícím požadované úrovni nasycení.
P.S. Pokud ses neptal na tohle, tak jsem tě asi nepochopil
09 čvn 2023 Pivobel - poslední termín registrace vzorků |
17 čvn 2023 Pivobel - termín soutěže a setkání |
01 čvc 2023 Good Water Beer Cup - termín soutěže a setkání |
18 srp 2023 Hop'n'rolla Rolla Home Brew - poslední možnost odevzdání vzorků |
19 srp 2023 Hop'n'rolla Rolla Home Brew 2023 - termín soutěže |