Today
UpComing this month
Previous month Previous day
Next day Next month
Download as iCal file
Degustační soutěž domácích výrobců piva 2021
From Monday, 21 June 2021
To Saturday, 26 June 2021
Hits : 2908
by Rollingman
Contact karel.necada@seznam.cz

Vážení domovarníci,

představujeme vám kategorie pro letošní 7. ročník soutěže.

V LÉTĚ 2021 VÁS ZVEME

DO ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU, KDE SE USKUTEČNÍ

7. ROČNÍK SOUTĚŽE DOMÁCÍCH VÝROBCŮ PIVA.

PRO TENTO ROČNÍK VYHLAŠUJEME NÁSLEDUJÍCÍ KATEGORIE:



1. ČESKÝ SVĚTLÝ LEŽÁK (11,0 – 14,9% EPM)
Czech Premium Pale Lager (BJCP kat. 3B)
Kategorie je součástí ligové soutěže Cechu domácích pivovarníků – Liga českého ležáku. Pokud jste účastníky ligy a váš soutěžní vzorek splňuje požadavky pro zařazení do ligy, budou vaše body započítány do celkového hodnocení ligy, pokud účastníky nejste, můžete v této kategorii soutěžit také.  Charakteristické suroviny: měkká voda, plzeňský slad, žatecký chmel.

Charakteristika technologie: minimálně jednou musí být část rmutu povařena, spodně kvašené, dozrávané za nízkých teplot.

2. BELGICKÝ WITBIER (11,0 – 13,0% EPM)

Belgian Witbier (BJCP kat. 24A)
Charakteristické suroviny: kvasný kmen pro belgická Ale. Plzeňský slad a nesladovaná pšenice, často se používá i podíl nesladovaného ovsa. Chmelení je málo výrazné. Používají se chmelové odrůdy z Belgie, Čech a Německa. Typickou surovinou pro ochucení jsou drcená semena koriandru a hořká pomerančová kůra. Občas se používají i jiné druhy bylin a koření, které by však svojí chutí neměly přebíjet základní charakteristiku Witbier.

Charakteristika technologie: při použití nesladovaných obilnin se často používá jiné teplotní rmutovací schéma, než u klasických  plnosladových piv. Koření a byliny se většinou přidávají ke konci chmelovaru. Kvašení probíhá za normálních teplot svrchního kvašení. Výrobci nabízejí kvasné kmeny přímo pro Witbier, nebo lze použít i kmen pro silná belgická Ale.

Poznámka: Dle dostupných historických zmínek o Witbier se původně tento druh piva kvasil směsí, která obsahovala i mikroorganismy produkující kyselinu mléčnou a pivo bývalo v chuti více nakyslé, než dnešní průmyslové verze. Přesnou chuťovou charakteristiku těchto historických piv nejsme schopni posoudit, proto prosím Witbier do naší soutěže přizpůsobte  současné průmyslové výrobě a chutí moderního Witbier, tak jak jej známe dnes. Vhodné příklady – Hoegaarden Wit, St. Bernardus Wit, Blanche de Bruxelles, Cellis White atd.


3.  AMERICKÁ SESSION IPA (8,0 – 11,0% EPM)
SPECIALTY IPA – SESSION IPA (BJCP kat. 21B)

Charakteristické suroviny: světlé a karamelové slady, občas malý podíl pšeničného sladu,  aromatické chmely s aroma citrusů a tropického ovoce, spíše neutrální kvasný kmen s nižší tvorbou esterů.
Charakteristika technologie: jednoduchý rmutovací postup, použití techniky studeného chmelení a typického kvasného kmene.

 

 

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:

Všechny soutěžící prosíme o zaslání předběžné přihlášky, kterou si můžete stáhnout zde - https://uloz.to/file/Hd4gMzK4qXnw/prihlaskazdar2021-docx

Na váš e-mail následně zašleme připravené etikety na vaše lahve se soutěžními vzorky. Moc nám tím pomůžete s organizací soutěže. Děkujeme.

Registrace jsou již spuštěny a budou ukončeny 10.6.2021





PRAVIDLA SOUTĚŽE

DOMÁCÍCH VÝROBCŮ PIVA
ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 2021



1. Degustační soutěž proběhne ve dnech 21.6. – 26.6. 2021 v zázemí pivovaru Revolta s adresou Náměstí Republiky 64/14, Žďár nad Sázavou 1, 591 01. Vyhlášení výsledků proběhne 26.6. 2021. V případě přetrvávajících omezení shromažďování, proběhne vyhlášení na našem FB profilu. Pokud to situace dovolí, proběhne vyhlášení formou nějaké komornější akce u pivovaru.


2. Vzorky budou hodnoceny certifikovaným systémem hodnocení (Cech domácích pivovarníků) zkušenými degustátory dle zadání soutěžních kategorií.


3. Minimální požadovaný objem soutěžního vzorku je 1 litr. 
Minimální požadované množství lahví 2 ks.

Příklad: 2x0,5l, nebo 2x0,75l.


4. Předem registrované vzorky opatřené námi vytvořenou soutěžní etiketou je možné poslat poštou na adresu – Pivovar Revolta, Náměstí Republiky 64/14, Žďár nad Sázavou 1, 591 01. Nejpozději do 18.6.2021.
NEBO
Předem registrované vzorky opatřené námi vytvořenou soutěžní etiketou můžete odevzdat na místě po předchozí domluvě se sládkem pivovaru nejpozději do 18.6. 2021.
Startovné za 1 soutěžní vzorek je 100,-Kč.

Startovné je splatné do 10.6. 2021 formou platby na bankovní účet číslo 2237054153/0800. Do zprávy pro příjemce uveďte celé svoje jméno. Příjem startovného vám bude následně potvrzen zprávou na E-mail.

Vyplněný registrační formulář posílejte na karel.necada@seznam.cz.

Registrační formulář stahujte zde - https://uloz.to/file/Hd4gMzK4qXnw/prihlaskazdar2021-docx


5. V každé kategorii budou vyhlášena a oceněna první tři místa. Ostatní soutěžící, kteří dosáhnou na medailové bodové hodnocení obdrží diplom do svých E-mailových schránek. Všichni soutěžící obdrží do svých

E-mailových schránek odkaz na degustační protokoly týkající se jejich soutěžních vzorků(do 14 dní od konání soutěže) a celkové pořadí v jednotlivých kategoriích. Pořadí na oceněných místech bude prezentováno na sociálních sítích.


6. Po organizační stránce soutěž zajišťuje Karel Nečada, mobil:605 144 568, E-mail:
karel.necada@seznam.cz

 

Location Pivovar Revolta, Náměstí Republiky 64/14, Žďár nad Sázavou 1, 591 01

User Profile

Advertisement

New Forum Posts

More Topics »

Next Events

No events

New Places

New Comments

  • Duboudyl said More
    Ahoj
    Prepač že som neodpisoval. Malo chodím sem. 5.1.2024
  • Kiwi said More
    Tohle ja naprosto skvělě vysvětlené. Díky moc. 24.8.2023
  • Saraf said More
    Zdravim Suraku, vaříš stále? Saraf, Hrabice 6.1.2023
  • Elousek40 # said More
    Zdravím,ty vaše www.nefunguji,máte nějaké věci... 7.11.2022
  • Bystričan said More
    Ahoj chcel by som vyskúšať variť vlastné pivo. Som... 7.3.2022