Výčap peni

• Slovacom
  • Slovacom's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
31 May 2024 10:41 #1 by Slovacom
Výčap peni was created by Slovacom
Zdravým idem k vam po radu. Dostal som ferminator z dvoma výčapmi,  www.brewolution.com/en/plug-pour-2-taps.html  kupil  som súdok kofoli na skúšku len problém že čapujem čistú penu. Súdok mam vychladeny na 10C,tlačím CO2 skúšal som od 1-2,5 bar, naražač mám novy kombi,Viete poradiť kde robím chybu? Pivo si varím asi 4 roky zatial flaškujem ale chcem kúpiť kyvetu a stáčať  do nej len ak mi to ma takto penit tak radšej zostanem pri fľašiach.Ďakujem 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jun 2024 18:06 #2 by WaSzabi
Replied by WaSzabi on topic Výčap peni
Ja by som dal tlak jednoznacne pod 1 bar. Skus 0,8 a uvidis.

More
06 Jul 2024 13:00 #3 by jfische3
Replied by jfische3 on topic Výčap peni
Prosím o radu s nastavením tlaku výčepního plynu. Máme nově DrinkGas Extra 50% N2 / 50%CO2, výčep Lindr Pygmy20/K, decentně nachlazený a dva dny v klidu ležící 15 litrový soudek 12 Radegastu. Normálně tlakujeme plné spokojenosti vestavěným kompresorem (mělo by to dávat tlak 2,8-3,2 bar), ale s očekáváním, že soudek za večer nevypijeme jsme objednali potravinářský plyn.
Na začátku jsme nastavili tlak plynu na 1,5 bar, ale i při maximálně dotaženém kompenzátoru jsme dostávali třetinu až polovinu pěny a v přívodní hadici bylo vidět, že pivo vypěňuje už mezi sudem a výčepem. Na chvíli jsme zkusili zvednout tlak plynu na 2,3 bar, ale bylo to stále stejné, takže jsme tlak stáhli na minimum tak, aby i při otevřeném kompenzátoru pivo jen volně vytékalo. Pivo ale i při vytočení více než poloviny soudku stále pěnilo stejně.
Přemýšlím, v čem by mohla být chyba, jestli jsme neměli podržet tlak 2,3 bar déle, jestli není obecně problém v poměru složení plynu 50/50 (N2/CO2), nebo jestli jsme měli jen smůlu na přetlakovaný soudek už z pivovaru. Budu vděčný za doporučení pro naražení dalšího sudu.

Moderators: novotny.petrJersey