Sycení dextrózou

• dostalradim@gmail.com
  • dostalradim@gmail.com's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
18 Sep 2020 09:13 #1 by dostalradim@gmail.com
Sycení dextrózou was created by dostalradim@gmail.com
Ahoj, před 10 dny jsem stáhnul pivo z kvasnic, kde bylo 19 dni při 12 °C kvasil jsem s w34/70 se dvěma pytlíčky. Vyšlo to na petku a kyvetu. Přidal jsem 6g dextrozy do petky a 19*6 gramů do kyvety a dal ležet zhruba do 10 °C už to tam je 10 dní a petka se stále nenasytila, mám se obávat a zkusit to řešit? Nebo myslíte, že to je jen zpomalený nižší teplotou? :)

Díky!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• dostalradim@gmail.com
  • dostalradim@gmail.com's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
21 Sep 2020 06:37 #2 by dostalradim@gmail.com
Replied by dostalradim@gmail.com on topic Sycení dextrózou
OK, zbytečné téma, už se mi to sytí, ale měl jsem strach když to přes 10 dní nic nedělalo, no

More
04 Mar 2021 11:25 #3 by codenamededa
Replied by codenamededa on topic Sycení dextrózou
Zdravim, neviete mi prosim povedat ako dlho trva nez sa nasiti pico bublinkami? Ja som dal 4g dextrozy do 0.5L flase, naplnil pivom, zazatkoval a zhruba po 5 dnoch je pivo stale bez bublinek... dik za rady

More
07 Mar 2021 11:52 #4 by prism
Replied by prism on topic Sycení dextrózou
Já dávám Glukopur v doporučené dávce 6 g/l. Pivo stáhnu z kvasnic do jiné nádoby, kam napřed vyliju rozpuštěný Glukopur v malém nožství převařené vody (2 dcl) a pak ještě rozmíchám desinfikovanou nerezovou měchačkou. Poté nalahvuji do PETek a nechám stát cca 1 týden při kvasné teplotě (děláme zatím jen svrchní, takže cca 20°C). Po týdnu jsou většinou všechny PETky tvrdé. Potom je přendám do chladničky. Pokud by byla nějaká PETka ještě měkká, nechám ji ještě delší dobu, dokud neztvrdne.

More
08 Mar 2021 09:50 #5 by codenamededa
Replied by codenamededa on topic Sycení dextrózou
Super dakujem za pomoc. Ja som daval 3-4g dextrozy do skla 0.5L flase a nasledne som stacal a zatkoval... Potom som to dal do chladu co bola asi chyba ale po dvoch dnoch som dal vsetky flase do izby s teplotou 21stupnov a zacali sa objavovat bublinky... necham to zhruba tyzden a potom to dam do chladu.. este raz dakujem