Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Externí termostat - STC 1000

Externí termostat - STC 1000 20 Jun 2017 06:59 #1

  • ocimir
  • ocimir's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Zdravím, zhruba před půl rokem jsem podle návodu (tímto děkuji Grádyšovi za podrobný článek na blogu), sestrojil externí termostat s panelem STC 1000 (objednáno přes e-bay). Cca 3 měsíce vše fungovalo jak má, ale pak místo zobrazení teploty začaly všechny znaky problikávat. Za dalších 14 dní odešla i lednička. Chci se zeptat, zda-li máte někdo zkušenost s podobným chováním panelu? Pomůže nějaký "reset", nebo je jednoduše po něm?
Děkuji za info.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Externí termostat - STC 1000 21 Jun 2017 09:54 #2

Vypadá to, že je regulátor po smrti. Možná zkusit odpojit od sítě, chvíli nechat a znovu zapojit, ale předpokládám, že to jsi zkoušel. Oprava takového levného šmejdu se nevyplatí, pokud by to nebyl jen nějaký studený spoj, kde by stačilo vše proletovat. Mám taky 2 kousky z Číny a hodně se hřejí, zatím fungují, ale očekávám, že brzy skončí. Ten zdroj co v nich je, bude poddimenzovaný.
The following user(s) said Thank You: ocimir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last Edit: by doktor.zaba.

Re:Externí termostat - STC 1000 26 Jun 2017 14:45 #3

Plánuju vyrobit stejny systém, ale s tou lednickou jsi me docela vyděsil :) myslis, ze to ma spojitost s termostatem?

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Externí termostat - STC 1000 26 Jun 2017 15:02 #4

Termostat pouze spíná kompresor ledničky, stejně jako ten bimetalový, který ve starších ledničkách bývá. Takže jestli mu odešel kompresor, s termostatem to nesouvisí. Navíc kompresory jsou vybaveny ochranou proti přehřátí a v takovém případě vypnou i když termostat vyhodnotí, že je třeba chladit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Externí termostat - STC 1000 27 Jun 2017 17:09 #5

  • glottis
  • glottis's Avatar
  • Away
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Posts: 63
  • Thank you received: 7
zalezi jak casto spina a na jak dlouho. rychlim cyklovanim kompresor znicis.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Externí termostat - STC 1000 27 Jun 2017 18:35 #6

glottis wrote: zalezi jak casto spina a na jak dlouho. rychlim cyklovanim kompresor znicis.

1. STC má nastavitelnou hysterzi.
2. I při nejnižší nastavené hodnotě nelze dosáhnout žádného rychlého cyklování, díky setrvačnosti teploty v samotné lednici.

Takže tato obava je zcela zbytečná.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Externí termostat - STC 1000 28 Jun 2017 06:21 #7

  • ocimir
  • ocimir's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Myslím, že to souvislost mít opravdu nebude. Lednička nebyla nejmladší - cca 30 let. Už se dívám po "nové".
Ještě se tedy zeptám jaké hodnoty nastavení F2, F3 používáte? Tovární nebo nějaké vyladěné.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Re:Externí termostat - STC 1000 28 Jun 2017 07:39 #8

  • glottis
  • glottis's Avatar
  • Away
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Posts: 63
  • Thank you received: 7

doktor.zaba wrote:

glottis wrote: zalezi jak casto spina a na jak dlouho. rychlim cyklovanim kompresor znicis.

1. STC má nastavitelnou hysterzi.
2. I při nejnižší nastavené hodnotě nelze dosáhnout žádného rychlého cyklování, díky setrvačnosti teploty v samotné lednici.

Takže tato obava je zcela zbytečná.


Viděl jsem věci, kterým byste vy, lidé, nevěřili ... treba termostat, dobre nastavena hystereze, pomaly system a pri pomalem navratu teploty se rozkmital. Jestli to je nejaka cinska blbe zkopirovana jebka, neznas dne ani hodiny. Samozrejem to souviset nemusi a asi nesouvisi ale napsat sem to musel

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Externí termostat - STC 1000 28 Jun 2017 08:29 #9

ocimir wrote: Myslím, že to souvislost mít opravdu nebude. Lednička nebyla nejmladší - cca 30 let. Už se dívám po "nové".
Ještě se tedy zeptám jaké hodnoty nastavení F2, F3 používáte? Tovární nebo nějaké vyladěné.


Já mám:
F2 = 0,3
F3 = 3
Ale pokud chceš omezit spínání kompresoru, klidně nastav obě hodnoty vyšší. Na ležení nebo kvašení to určitě nebude mít vliv.
The following user(s) said Thank You: ocimir,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
Moderators: novotny.petrJersey
Powered by Forum

User Profile

Advertisement

Next Events

25 Nov 2017
AK17 Praha
02 Dec 2017 14:00 -
Setkání domovarníků
Restaurace Malý Růžek
09 Dec 2017 11:00 - 23:59
„Setkání domácích sládků a příznivců homebrewingu“
Ostrava
24 Feb 2018
Biela vrana 2018
24 Mar 2018
Prague Homebrewing Competition

New Places

  • Wick

    201, 331 41, Holovousy, Česko
    on 23.11.2017
  • Brainbrewery

    10-Ya Ulitsa 26, 607650, Kstovo, Russia
    on 22.11.2017
  • CaNdY_bEEr

    258 01, Vlašim, Česko
    on 21.11.2017
  • HopDog's

    4 Langelier Close, 7600, Stellenbosch, South Africa
    on 21.11.2017
  • Blaho

    Pastviny 54, 624 00, Brno, Czechia
    on 21.11.2017

New Ads

No ads

New Reviews

New Comments

  • fritol50 said More
    (y)
    21.11.2017
  • grádyš said More
    Ahoj,
    kvasnicová banka je super, ale nedávej ji,... 21.11.2017
  • Petrol said More
    Jedná se o bývalé Pivní studio Modrý abbé, kde... 14.11.2017
  • Skrabak said More
    Welcome :) would you mind to share our FB page... 10.11.2017
  • Beerlover said More
    Grešlák, Gambrinus 10 10.11.2017