V únoru 2021 (rok poté, co jsem školil celní referentku z jejich pokynů) se ozvala tatáž s upozorněním ohledně povinnosti zaslání evidence výroby piva. Obratem jsem na její mail zaslal požadovanou evidenci a ohlášení o vaření piva v PGF a podepsanou elektronickým podpisem. Odpověděla rovněž obratem takto:=11.0ptPosílat na Celní úřad pro Královéhradecký kraj, Bohuslava Martinů 1672/8a, Hradec Králové 501 01. Nebo do datové schránky - ID DS 64anzhu=11.0ptProtože nehodlám dát 50 Kč za doporučený dopis pro celní úřad a nehodlám si zřizovat datovou schránku, poslal jsem potřetí evidenci na oficiální mail podatelny, tj. podatelna
=11.0ptJeště jednou její reakce:=11.0ptDobrý den, oznámení musí být zasláno poštou anebo datovou schránkou.
Děkuji
Mgr. prap. Helena Lukáčková
Referent daňového dozoru
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
mob. 737 204 396
mail to:
=11.0ptZávěr: Po odeslání dokumentů na podatelnu se již nikdo neozval, takže doufám, že nebude pokračovat buzerace ohledně postupu podávání hlášení s tím, že nebyl zvolen referentkou požadovaný způsob komunikace s celním úřadem.=11.0ptPS: V době kočkování s celní referentkou jsem ještě vznesl na MF ČR dotaz ohledně povinnosti a způsobu dokladování vaření piva, tj. zda pošta či datová schránka jsou jediný a povinný způsob komunikace, nikdo se neozval … Zdraví
Pepa