exclamation-circle Vyjádření Cechovní rady k aktuální situaci a dění v Cechu domácích pivovarníků

  • grádyš
  • grádyš's Avatar Topic Author
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
More
19 Mar 2019 09:50 - 19 Mar 2019 11:16 #1 by grádyš
Vážení členové Cechu domácích pivovarníků, s ohledem na množící se dotazy a dohady jsme se rozhodli zveřejnit toto prohlášení.

Jeden ze zakládajících členů Cechu a zároveň nyní již bývalý předseda Cechovní rady pan Radek Michel podal z vlastní vůle ke dni 30. 11. 2018 Oznámení o odstoupení z funkce předsedy a zároveň o ukončení členství v Radě Cechu domácích pivovarníků. Postavil tímto ostatní členy Rady před rozhodnutí, o kterém odmítl dále diskutovat. Ačkoli jsme se snažili, aby zůstal ve funkci, aby pokračoval v činnosti pro Cech, toto odmítl. Nabyli jsme dojmu a přesvědčení, že k tomuto rozhodnutí dospěl z osobních důvodů. V posledním období jeho funkce byl velmi citlivý k jakémukoli odlišnému názoru, k jakékoli diskuzi a prosazoval jen své přesvědčení o správnosti všech, a to i běžných provozních záležitostí Cechu, což vedlo k názorovým neshodám jeho a zbytku Rady. Výsledkem byla jeho rezignace, která dospěla až tak daleko, že předání agendy a rozjednaných věcí bylo zdlouhavé, komplikované a neúplné. Některé důležité soubory byly smazány. Proto bychom vás chtěli upozornit: k čemu nejsou písemné stopy, tyto informace nemáme. Pokud vám bylo bývalým předsedou za Cech něco ústně slíbeno, raději nás kontaktujte, abychom předešli možným nedorozuměním.

Nechceme vás, členy Cechu, zatahovat do našich problémů. Ujišťujeme vás, že se snažíme postupně věci dávat dohromady a znovu rozjíždět, jako je například nový spolehlivý a z velké části automatický systém přihlašování členů. Žel stále ještě u rejstříkového soudu nejsou přepsané funkce (soud si totiž opětovně dožádal doplnění informací), tím pádem máme omezené pravomoci při jednání s úřady, bankami apod.

Pro vše výše psané vás žádáme o strpení se zasíláním průkazek, buttonů atp. Těmto záležitostem se věnujeme a budou vyřízeny.

Dále vás ubezpečujeme, že usilovně pracujeme na obnově všech zpřetrhaných vazeb a všech funkcí Cechu pro své členy a pro okolí.

Výslovně prohlašujeme, že jménem Cechovní rady již pan Radek Michel nehovoří a nejedná a pokud kdekoli vydává své názory, pak tak činí jako soukromá osoba a jako řádný člen Cechu, ale v žádném případě nejedná za Cechovní radu! To samé se týká osobní komunikace. Pokud máte dotazy na Cech, jeho fungování a vše ostatní, tak se prosím obracejte přímo na Cech (např. na ) nikoliv na bývalého předsedu.

Jak jsme vás již informovali, předsedou Cechovní rady byl jednomyslně zvolen Roman Holoubek, místopředsedou pak i nadále zůstává Petr Měrka. Ostatními členy Cechovní rady jsou Martin Březa, Antone Kom, Petr Novotný a Jiří Vala.

Bývalý předseda Radek Michel si nepřeje, abychom nadále využívali jím vytvořenou cechovní grafiku, jako jsou loga Ligy českého ležáku a Kosteleckého žejdlíku, vizuální řešení časopisu Pivař a receptů v něm obsažených. Tento požadavek respektujeme a z těchto důvodů se brzy dočkáte změny vizuální prezentace těchto záležitostí.

Logo Cechu zůstává nezměněno, poněvadž jeho autorem je Michal Pecka, kterému bychom tímto rádi poděkovali. Michal nám přislíbil spolupráci na tvorbě cechovní grafiky i do budoucna.

Závěrem dovolte ještě vyjádření k plánovanému vydání knihy Pivařka. Pan Radek Michel měl na Pivařce svůj podíl z hlediska grafiky a dalších dílčích činností. S ohledem na to, že v práci na druhém vydání již nebude pokračovat, bude mít Pivařka nového grafika, a tedy i nové vizuální zpracování. Věříme, že aktualizované vydání Pivařky bude pro vás inspirativní a zajímavé i v nové grafické úpravě. Druhé vydání přinese řadu rozšířených informací, ale i informace v kapitolách zcela nových. Stejně jako řadu nových receptů a mnoho dalšího. Zároveň se bude věnovat více i začínajícím domácím sládkům tak, aby se dveře homebrewingu otevřely i novým adeptům. Cech je oficiálním partnerem Pivařky, a proto pokládáme za vhodné, zmínit se i o tomto.



S přáním Dej Bůh štěstí

Cechovní rada Cechu domácích pivovarníků
Last edit: 19 Mar 2019 11:16 by grádyš.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: novotny.petrJersey

User Profile

Advertisement

New Forum Posts

More Topics »

Next Events

No events

New Places

New Comments

  • Duboudyl said More
    Ahoj
    Prepač že som neodpisoval. Malo chodím sem. 5.1.2024
  • Kiwi said More
    Tohle ja naprosto skvělě vysvětlené. Díky moc. 24.8.2023
  • Saraf said More
    Zdravim Suraku, vaříš stále? Saraf, Hrabice 6.1.2023
  • Elousek40 # said More
    Zdravím,ty vaše www.nefunguji,máte nějaké věci... 7.11.2022
  • Bystričan said More
    Ahoj chcel by som vyskúšať variť vlastné pivo. Som... 7.3.2022