Grainfather

• Michalll
  • Michalll's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
06 Sep 2016 20:57 #1 by Michalll
Grainfather was created by Michalll
Máte někdo zkušenost s tímto minipivovarem?

www.grainfather.co.uk/

Stojí to za ty prachy nebo je lepší si udělat domácí mikrovarnu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Sep 2016 21:05 #2 by grádyš
Replied by grádyš on topic Grainfather
Můžu být brutálně upřímný? Ze záplavy tvých ostatních dotazů začínám nabývat dojmu, že pokud na GF máš peníze (a jsi ochoten je utratit), nebude pro tebe vůbec špatná volba. Rozhodně lepší, než ohřívat 50l hustého rmutu vnitřní spirálou ;)

Já sice GF nemám, ale řekl bych, že se jedná o výborný domácí kompaktní pivovar.

• Michalll
  • Michalll's Avatar Topic Author
  • Junior Member
  • Junior Member
More
06 Sep 2016 21:09 - 06 Sep 2016 21:11 #3 by Michalll
Replied by Michalll on topic Grainfather
Ano tak přemýšlím.. Jsem začátečník, ale přemýšlím i do budoucna.. Taky mě zajímá (bylo to v dotazu), zdali nejde něco skoro stejného vyrobit třeba za poloviční cenu, ikdyž to nebude třeba až tak geniální...

*a taky by nebylo na škodu, fórum trochu rozjet.
Last edit: 06 Sep 2016 21:11 by Michalll.

More
06 Sep 2016 21:53 #4 by doktor.zaba
Replied by doktor.zaba on topic Grainfather
Ahoj, také jsem nad tím přemýšlel, ale cena mi přijde příliš přehnaná. Pak jsem chtěl pořídit levnější sadu se zavařovacím hrncem Bielmeier za 12500, ale nakonec jsem koupil vše jednotlivě a dostal jsem se ještě níž. Pokud bych si i kvasnou(s ventilem) a scezovací(s provrtanými dírkami) nádobu vyrobil ručně vyšlo by to ještě líp.
Podívej se sem, jsou tam i ceny a kde koupit.:
www.facebook.com/Dom%C3%A1c%C3%AD-varna-...27511379561/?fref=ts
Hotové pivo ještě nemám, ale už 2x jsem vařil a je to docela v pohodě. Míchadlo a automatické udržování teploty po nastavenou dobu se mi moc líbí - nemusí se u toho pořád stát.

• Domácí pivovárek Byrun
  • Domácí pivovárek Byrun's Avatar
  • New Member
  • New Member
More
07 Sep 2016 11:48 #5 by Domácí pivovárek Byrun
Replied by Domácí pivovárek Byrun on topic Grainfather
Koukni tady. Zajímavá alternativa www.brewcrafterstore.com/

More
07 Sep 2016 13:59 #6 by ProstrednyHrot
Replied by ProstrednyHrot on topic Grainfather
hmm ako nepride mi to ako najlepsi brewing system, je to dost malo automatizovane, maly objem mala moznost customizacie
Vyhoda je skladnost a doprava zadarmo v ramci europy

More
07 Sep 2016 14:23 #7 by glottis
Replied by glottis on topic Grainfather
tak za 500E to vypada naprosto bozsky az mam chut si to objednat :lol:

jeste je supr brewhaequipment.com/ ale ty jsou cenou uplne jinde

More
12 Sep 2016 08:11 #8 by Isgi
Replied by Isgi on topic Grainfather
Asi budu působit jako kacíř, ale mě tohle všechno připadá jako předražená blbost. Na infuzní vaření svrchňáků stačí hrnec, vařečka, manifold a pár blbostí kolem. Vyjde to tak na 2K a to je vše.

More
12 Sep 2016 10:09 #9 by glottis
jenze pohnutky vareni piva jsou ruzne :) jasne, muze jit o to vyrobit produkt, co nejlevneji, ten vypit a rict si supr usetril jsem. ale pak jsou lidi, co je bavi to vylepsovat, maj radost z kazdeho noveho michadla za nekrestanske penize :) pid regulatru co opravdu reguluje a cerpadla chugger pump to je pak orgazmus :D kdyz bych mel scezovat v kyblu z bauhausu do ktereho hodinu vrtam diry, tak bych se na to asi vy :) proste kazdy chceme neco jineho a nastesti jsou tu alternativy

More
16 Oct 2016 21:38 #10 by Janek
Replied by Janek on topic Grainfather
Glottis píše: .......... ale pak jsou lidi, co je bavi to vylepsovat, maj radost z kazdeho noveho michadla za nekrestanske penize .....

Ani nevíš jak ti rozumím. Já jsem taky začal s kýblem z B.Hauzu, míchadlo z Brauhardware asi za 100E a zavařovacím hrncem, zcezovací kádí a další potřebné věci ....... Ale najednou je potřeba jít dál, trochu škudlit a těšit se na něco nového.
Já jsem si dával každý měsíc na stranu pár peněz a dnes je to 14dní co jsem se TĚŠIL z rozbalování krabice kde byl nový GF. Dnes jsem nadšen a spokojen! Celou sobotu jsem u něj vydržel sedět a pozorovat ho pri vaření, při zvedání teploty a při chlazení, kdy je schopen jedním vrzem rovnou z horkého chmelovaru "udělat" 25st !?!?! Žádný nadobí navíc, vše v jednom hrnci ..... Naprostá spokojenost.
Dokonce jsem mu měřil teploty v různých krokách. Lišili se max o 0,5st. (Mam dražší drátový teploměr, podle výrobce max. 1st odchylka)
A vlastne "skoro" žádné vyslazování. Hrnec je 30ti litrový, kakže se to dá vlastně "uvařit" najednou (zamozřejmě že záleží na receptu a množství šrotu)
Jinak si můžeš počíst na: www.varimpivo.cz/viewtopic.php?f=24&t=27...0110a29c136338c38280
chybu neuděláš, ale počkal bych aspon do půlky listopadu, přijde nový programovatelný na vícekrokovou infuzi
hodně štěstí

More
27 Nov 2016 21:25 #11 by Vltava
Replied by Vltava on topic Grainfather
Ahoj,
začínal jsem s hrncem a cedníkem, potom se zavařovacím hrncem Bielmeier (nedržel teploty,takže špatně) a nakonec jsem pořídil po delším váhání GF.
Po osmi várkách můžu jednoznačně doporučit.
Zcela přesně drží teploty, zcezování jednoduchý,chlazení mladiny rychlý,čistá práce.
Za mne to za ty peníze určitě stojí.
Já jsem velmi spokojenej a GF doporučuju všem těm,kdo chtějí vařit přesně podle receptu.
Dodržení teplot je klíčový a to GF zvládá suverénně.
Všechno v jedné nádobě, pohodlně a čistě.
A nakonec jednoduchý čištění.
Radek

More
29 Nov 2016 17:12 - 29 Nov 2016 17:18 #12 by Mastilosaurus
Replied by Mastilosaurus on topic Grainfather
Mám GF, zatím dvě várky, vše funguje, teploty kontrolovány externími teploměry, vše ok...
Když jsem procházel různá fóra a viděl kolika porodními bolestmi si domovarníci procházejí, chtěl jsem už něco sofistikovanějšího, anžto na bastlení nemám čas ani chutˇ. Chápu ale, že někoho to baví a pak se dá hodně ušetřit a z vlastnoručně postavené varny bude určitě větší radost. Pokud to máš stejně jako já a várky kolem 23 litrů piva Ti stačí, pak je dle mého GF určitě dobrou volbou, mají to vychytané, teď je navíc nový ovládací modul, který se dá propojit s mobilem. Mají i GF aplikaci pro Android i Apple, která krok po kroku podle receptu píše co máš dělat a přepínat.
Já dokonce uvažuju, že si od nich pořídím ještě kegerátor.

Nový modul: KLIK
Last edit: 29 Nov 2016 17:18 by Mastilosaurus.

More
29 Nov 2016 17:26 - 29 Nov 2016 17:48 #13 by Mastilosaurus
Zdarec...Janek... píšeš: "je schopen jedním vrzem rovnou z horkého chmelovaru "udělat" 25st !?!?!"
Ty to ženeš přes chlaďák rovnou do fermentační nádoby a v ní to má hned 25°C?
V návodu je že se to honí pořád dokola až svítí na displeji třeba 25°C a pak se to teprve stočí.
Takže opravdu tu hadičku dáš hned ven?
Last edit: 29 Nov 2016 17:48 by Mastilosaurus.

More
29 Nov 2016 17:44 #14 by glottis
to ja nepsal :) ale asi to tak myslel ze proste jen cekas az to je

More
29 Nov 2016 17:48 #15 by Mastilosaurus

glottis wrote: to ja nepsal :) ale asi to tak myslel ze proste jen cekas az to je

...aha sorry já jsem se uklikl...no já už to někde slyšel, že to uchladí přímo, ale pak jsem to zapomněl a jel jsem podle návodu.

More
29 Nov 2016 18:20 #16 by Janek
To jsem psal ja. Pokud nedelas s poslednim chmelem whirpool 80*C, tak si to schvalne vyzkousej. Ja jsem to poprve delal tak jak pises - chlazeni dokola dokud tam nebylo 23st ale pak jsem videl nejaky videa s GF na YT a kdyz spravne postelujes ventil z cerpadla tak to fakt umi ze 100 na 25 jednim vrzem. Taky jsem byl Tomas Neverici
Tak napis jak se ti darilo
The following user(s) said Thank You: Mastilosaurus

More
29 Nov 2016 18:35 #17 by Janek
Mozna hraje taky roli to, ze varim v garazi a tam mi tece voda z radu pekelne studena, de facto rovnou ze zeme, takze muze mit kolem 10st ???

More
29 Nov 2016 20:26 #18 by Mastilosaurus
Tak to teda zkusím... co znamená správně poštelovat? :)

More
29 Nov 2016 21:03 #19 by Janek
No trochu privrit kohout kterej jde z cerpadla ....... aby to voda stacila v tech tusim 10 spiralech uchladit. Podle toho jak kohout privres - otevres, tak potece tepla mladina.
Pohledej na YT, tam tech videi je spousta na navod jak chladit
The following user(s) said Thank You: Mastilosaurus

More
29 Nov 2016 21:11 #20 by Mastilosaurus
Zkusím diik.

Moderators: novotny.petrJersey