- Thank you received: 0
Robobrew
- Goblin
- New Member
Less
More
29 Oct 2020 14:41 #41
by Goblin
Replied by Goblin on topic Robobrew
Pouzil jsem vicekrokovou infuzi:
55 - 15min
67 - 60min
72 - 15min
78 - 20min
ale jak tam bylo 7,5 kilo sladu a z toho 1kg psenice, tak to uz temer neprotekalo skrz, takze jsem to mel uskrceny tak na 3/4 a tim urcite klesla ta efektivita. Jak jsem psal, ten muj hrnec ma nejlepsi efektivitu pri 4-5 mozna 5,5 kg sladu. Když je to mene, tak je moc ridky rmut (musí se dát moc vody kvuli deadspace pod scezovacim kosem) a kdyz je to vice tak uz to prave nedokaze naplno cirkulovat pres slad a klesa efektivita.
55 - 15min
67 - 60min
72 - 15min
78 - 20min
ale jak tam bylo 7,5 kilo sladu a z toho 1kg psenice, tak to uz temer neprotekalo skrz, takze jsem to mel uskrceny tak na 3/4 a tim urcite klesla ta efektivita. Jak jsem psal, ten muj hrnec ma nejlepsi efektivitu pri 4-5 mozna 5,5 kg sladu. Když je to mene, tak je moc ridky rmut (musí se dát moc vody kvuli deadspace pod scezovacim kosem) a kdyz je to vice tak uz to prave nedokaze naplno cirkulovat pres slad a klesa efektivita.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Anmark
- New Member
Less
More
09 Apr 2021 08:30 #42
by Anmark
Replied by Anmark on topic Robobrew
Ahoj Tome,
Mohol by som mat na teba jednu otazocku? Ja som si konecne doprial a akurat vcera doniesol domov nove combo Brewzilla 3.1.1 35L a Fermzilla 27L.
A ak by som teda mohol otazku k Fermzille, ako to prosim cistis a hlavne cim? Nasiel som dajake info, ale vzdy tam bolo dajake ale a na koniec odporucali na original vyrobky od keglandu. Len tie samozrejme u nas nekupis. Viem, ze treba davat pozor na teplotu, ale skor sa mi jedna o chemiu aku je mozne pouzit. Ja pouzivam na dezinfekciu konkretne Chemsan.
Este som v tom nevaril, ak da Boh stasti tak cez vikend.
velmi pekne dakujem za rady a odporucania.
Andrej
Mohol by som mat na teba jednu otazocku? Ja som si konecne doprial a akurat vcera doniesol domov nove combo Brewzilla 3.1.1 35L a Fermzilla 27L.
A ak by som teda mohol otazku k Fermzille, ako to prosim cistis a hlavne cim? Nasiel som dajake info, ale vzdy tam bolo dajake ale a na koniec odporucali na original vyrobky od keglandu. Len tie samozrejme u nas nekupis. Viem, ze treba davat pozor na teplotu, ale skor sa mi jedna o chemiu aku je mozne pouzit. Ja pouzivam na dezinfekciu konkretne Chemsan.
Este som v tom nevaril, ak da Boh stasti tak cez vikend.
velmi pekne dakujem za rady a odporucania.
Andrej
- faktu50
- Topic Author
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 2
09 Apr 2021 09:43 #43
by faktu50
Replied by faktu50 on topic Robobrew
Ahoj Andreji, nevim jestli ti poradim protoze ja pouzivam cistici a sanitární prostredky s Kegland protoze je to tady. Ale nedelal bych si s tim velkou hlavu urcite existuji cistici prostredky na nerez k potravinarskym ucelum a taky sanitární. Nikdy jsem s tim nemel problem kdyz se mi nekdy trochu napalilo na dno tak jsem pouzil citric acid. Nekdy jsem to vydrbal I normalnim prostredken na nadobi. Dulezite je to poradne vyplachnout. Stejne vse projde varem pri chmelovaru.
- Anmark
- New Member
Less
More
09 Apr 2021 09:51 #44
by Anmark
Dakujem za odpoved, co sa tyka varnej nadoby tak mi to je celkom jasne a toho sa neobavam. Skor ma zaujima ta samotná Fermzilla kvasna nadoba, predsa je to dajaky plast a nerad by som to znehodnotil nevhodnym cisticom ci dezinfekciou.
Dakujem.
Dakujem.
- faktu50
- Topic Author
- Junior Member
Less
More
- Thank you received: 2
09 Apr 2021 09:56 #45
by faktu50
Replied by faktu50 on topic Robobrew
Promin spatne jsem si to precetl ale cistim to uplne stejne, je dulezite aby to bylo na potravinarske bazi. Taky mi nekdo upozornoval, ze kdyz budu delat kyselac tak uz fermzilu budu muset pouzit jen na kyselac. Nezanechalo to zadny pach tak ze pohoda. Mam 4 nadoby a v pohode.
The following user(s) said Thank You: Anmark
- Anmark
- New Member
Less
More
09 Apr 2021 10:11 #46
by Anmark
Tak super, diki moc a prajem pekny den.
Moderators: novotny.petr, Jersey
User Profile
New Forum Posts
-
- Pěna
- na bazošu jsem viděl borce, co soda stream plní plynem ze...
- In Vaření ze surovin / Postupy a technologie
- Author fala
- 10 Oct 2024 13:55
-
- Pěna
- Ahoj, ou... ja som zil v tom, ze maju aj ciste CO2, a...
- Author misaaak69
- 10 Oct 2024 13:53
-
- Pěna
- Drink Gas ti moc nepomůže, protože jím pivo...
- Author grádyš
- 10 Oct 2024 13:31
-
- Pěna
- Soda stream je dobra tak na pokus nejaky. Ak chces ale...
- Author misaaak69
- 10 Oct 2024 11:58
-
- Pěna
- Soda stream má tak 0.66 kg, takže spálená kaše. proto...
- Author fala
- 10 Oct 2024 11:40
New Places
-
CraftCask HOMEBREW
13 Rohozná, 976 56 Pohronská Polhora, Banskobystrický kraj, Slovenskoon 11.09.2024 -
Pavouk - domácí pivovar
, 542 11 Chvaleč, Královéhradecký kraj, Českoon 11.09.2024 -
Cupkajnapivo.sk
Podhrádok, 976 63 , Banskobystrický kraj, Slovenskoon 24.08.2024 -
Van Dall Beer
Na Kopečku, 742 85 , Moravskoslezský kraj, Českoon 20.08.2024 -
Pivovar Ladislav
, 391 56 , Jihočeský kraj, Českoon 29.07.2024