hrnec s ventilem

• timer26
  • timer26's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
08 Feb 2021 18:11 #1 by timer26
hrnec s ventilem was created by timer26
dobrý den,
    Přemějšlím na zlepšením mé varny ( spíše hrnece ), doposud jsem vyslazování prováděl v jiné nádobě něž samotné rmůzování, což je prostě časově i logisticky k ničemu. Proto bych raději zvolil varianntu sloučit rmůtovací hrnnec se scézovačkou tzn.: hrnec s falešným dnem a přidělaným vývodem. 

Problematika začína už u toho jaký ventil použít (kulivý somosřejmě) a jak ho následně utěsnit tak, aby vydržel teplo jdoucí od plynového hořáku. Co mě napadlo bylo použít vysokou hliníkovou podložku a zakulatit ji nebo prostě nahulváta zacínovat samotný ventil. 
Může mi prosím někdo kdo má s podonou upravou hrnce zkušenosti poradit jak to udělat pořádně a ideálně naprví dobrou, nebo zda se dá koupit už hotový hrnec na lidově příznivou cenu? 
poslední otázka: Je požití zcézovačky z opletů už zbytečnost, když nad ní je falešné dno? 

děkuji

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Feb 2021 19:43 #2 by Berry309
Replied by Berry309 on topic hrnec s ventilem
Mě by spíš zajímalo jestli to falešné dno je pořád výš. Takže mláto je vlastně na něm, ale pod sítem je jen tekutina. Nebo je to řešeno tak, že během rmutování je síto na dně hrnce a při scezování se nějakým způsobem zvedne a pak teprve tam vznikne tam mezera.

To jen abych se přidal s dotazem. Jak to mají ostatní. Se právě nějak nemůžu rozhodnout jak to mám udělat.

• timer26
  • timer26's Avatar Topic Author
  • New Member
  • New Member
More
09 Feb 2021 20:03 #3 by timer26
Replied by timer26 on topic hrnec s ventilem
Slad by měl bejt vždy nad falešným dnem, a proto se taky používá automatické míchání nebo odsávání tekutiny ze spod a následné "vylévání" zase z vrchu hrnce kvůli tomu, aby se teplota ronoměrně rozprostřela a nedocházelo k tomu, že by slad vytvořil skoro nepropustnou vrstvu, kterou by neprošlo teplo do vyšších vrstev.

Moderators: novotny.petrJersey