Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST

• johny
  • Avatar uživatele johny Autor tématu
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
19. čvc 2022 23:52 #1 od johny
Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST vytvořil uživatel johny
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s kvasnicemi Kveik Voss ( www.pivoteka-tabor.cz/svrchni/lalbrew-la...kveik-ale-yeast-11g/ ). Koupil jsem je na zkoušku na tyhle parna, ale zajímalo by mě, jestli tušíte, co by se stalo, kdyby teplota kvašení byla cca 23-24. Rozsah teplot je totiž 25-40 a doporučená je 35-40.

Díky za jakékoliv poznatky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
07. srp 2022 10:02 #2 od karsk
Odpověděl karsk pro téma Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST
Ahoj, s těmito kvasnicemi mám ty nejlepší zkušenosti. Problém je ovšem teplota kvašení. Kvašení mimo určené teplotní rozmezí nemám vyzkoušeno, ale určitě by se mohlo jednat o zpomalení kvašení nebo nedokonalé kvašení s tvorbou nežádoucích aromat apod. až po odumírání kvasnic. Výhoda dodržení teplot je velmi rychlé prokvašení díla (do dvou dnů). Pivo točím z KEGu již 6-7 den po uvaření. Včetně 3 denního dry hopingu a sycení piva co2. Pivo je lehce kalné podobně jako NEIPA a tuze pitelné. Na dosažení požadované teploty (já používám 35 stupňů) jsem si vyrobil fermentační box na fermentační nádobu sestavený z OSB desek, polystyren, 100w žárovky namontované do květináče a ovládané termostatem STC 1000.

• johny
  • Avatar uživatele johny Autor tématu
  • Prémiový člen
  • Prémiový člen
Více
10. srp 2022 19:28 #3 od johny
Odpověděl johny pro téma Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST
Čau, děkuju za info. Já si je právě koupil, že bych to zkusil někdy v horku, ale chce to teplotu kolem 35 stupňů a ty naštěstí delší dobu nebyly. Každopádně box s termostatem je super. Kdybych uměl elektriku, tak si to udělám taky:-).

• Minipivovar Jedním dechem
  • Avatar uživatele Minipivovar Jedním dechem
  • Nový člen
  • Nový člen
Více
05. zář 2022 15:31 #4 od Minipivovar Jedním dechem
Odpověděl Minipivovar Jedním dechem pro téma Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST
Ahoj, já mám ještě navazující dotaz, sekundár při sycení dextrozou fakt musí probíhat taky při těch 35 stupních, při nichž mi to kvasilo? Mám teď v lednici jiný pivo a nemám jak těch 35 znovu "vyrobit", tak jestli si vystačej jen s těma 22...

Více
05. zář 2022 16:13 #5 od karsk
Odpověděl karsk pro téma Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST
Ahoj, já již sekundární kvašení nepoužívám jelikož sytím pomocí co2. Dříve jsem s těmito kvasnicemi nepracoval tak nemůžu tvrdit na 100%. Nezbývá Ti než to zkusit. Myslím že to bude déle trvat, ale snad to půjde. Dej tomu aspoň 14 dnů a pak jedno okoštuj. Neboj se čas přináší ovoce a trénink dělá mistry. Dej bůh štěstí!

• Minipivovar Jedním dechem
  • Avatar uživatele Minipivovar Jedním dechem
  • Nový člen
  • Nový člen
Více
05. zář 2022 16:30 #6 od Minipivovar Jedním dechem
Odpověděl Minipivovar Jedním dechem pro téma Kvasnice LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST
Díky, vyzkouším. Po primárním kvašení to chutná fantasticky, samý broskve a citrusy, tak snad to tak proboha zůstane.

Moderátoři: novotny.petrJersey